JM Trailers
JM TrailersPremium Hapert Dealer

Remmen & banden

Goede remmen en banden zijn van groot belang om op een veilige manier gebruik te maken van de openbare weg. Het keuren van uw remmen en banden draagt bij aan uw veiligheid, en die van uw medeweggebruiker. Daarom adviseren wij om aanhangwagen jaarlijks goed na te laten kijken.

Bij JM Trailers krijgt u na iedere keuring van uw aanhangwagen een keuringsrapport mee. Hierop staan de onderdelen welke zijn goedgekeurd, en welke u in de gaten moet houden.

Onderhoudsbeurt van de remmen

Bij een onderhoudsbeurt worden de remtrommels van de as verwijderd zodat de staat van de remschoenen goed vastgesteld kan worden. Verder wordt de beweegbaarheid van de remmen gecontroleerd. Als het nodig is worden de remschoenen vervangen.  

Naast de remmen zijn ook de remkabels van uw aanhangwagen van belang. Ook de remkabels kunnen kapot gaan, hier kunnen meerdere oorzaken van zijn.

De oorzaak die het vaakst voorkomt is slijtage. Wanneer het rubber aan het begin van de remkabels kapot gaat, kan er water bij de remkabels komen waardoor deze gaan roesten. Als de remkabels dan niet vervangen worden is de kans aanwezig dat door de roest de remkabels, en vervolgens ook de remmen blijven hangen.

Een andere oorzaak is dat de remkabels te laag hangen, waardoor deze ergens achter kunnen blijven hangen.

 

Banden van de aanhangwagen

De banden van uw aanhangwagen zijn de enige onderdelen van de aanhangwagen die in direct contact met het wegdek staan. Daarom is het belangrijk dat uw banden in goede staat verkeren.

Bij een onderhoudsbeurt letten wij er goed op of de banden nog voldoende profiel hebben en of er geen onregelmatige slijtage of scheurtjes in de band zitten. Ook zorgen wij ervoor dat er voldoende lucht in de banden zit.

 

Waarom is een optimale goede luchtdruk zo belangrijk?

  • Het brandstofverbruik is lager
  • De grip op de weg is goed
  • Slipgevaar wordt aanzienlijk minder
  • De remweg is optimaal
  • Onregelmatigheden in het wegdek worden goed opgevangen
  • Het stuurgedrag is optimaal
  • De verhoogde stabiliteit zorgt voor maximaal rijcomfort
  • De banden gaan langer mee