JM Trailers
JM TrailersPremium Hapert Dealer

Composiet vloer.

HAPERT AANHANGWAGENS, de innovatieve aanhangwagenbouwer van huis uit, komt wederom als eerste in de markt met een noviteit.

53772

HAPERT presenteert de composiet vloer.

Bij HAPERT Aanhangwagens is innovatie een continue proces. Daar nemen we je graag in mee. Deze composiet vloer hebben we jullie in maart 2022 ook al laten zien op De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. Dat deze vloer nu werkelijkheid is, kunnen we bij HAPERT aanhangwagens alleen maar trots op zijn.

Aangezien een van de kernwaardes van HAPERT duurzaamheid is, onderzoeken we de mogelijk om op termijn de houten vloeren te gaan vervangen door composiet. Voor nu biedt HAPERT de composiet vloer optioneel aan. Hout is een prachtig materiaal, maar wel heel erg zwaar. Composiet is de helft lichter, langer bruikbaar, duurzamer en is makkelijk recyclebaar.

De composiet vloer wordt lokaal geproduceerd, kan eindeloos worden gerecycled, en heeft geresulteerd in een aanzienlijke gewichtsbesparing van de aanhangwagen. Daarnaast gaat een vloer van composiet veel langer mee dan een houten vloer. Gerekend over de totale levensduur is naast alle eerder genoemde voordelen de composieten vloer ook nog eens de goedkoopste optie.

Er zijn ook verschillende, eenvoudige reparatie mogelijkheden voor de composiet vloer, maar wanneer de vloer toch aan het einde komt van zijn levenscyclus, kan de composiet vloer volledig worden verwerkt en opnieuw gebruikt voor diverse toepassingen. HAPERT investeert proactief in de duurzaamheid en circulariteit van haar producten en processen en ook dit levert hieraan een mooie bijdrage.

Wat is composiet?

Composiet is een duurzame, hoogwaardige samenstelling van materialen. Composiet is zo sterk en licht dat het de gebruikelijke materialen als bijvoorbeeld hout en/of metalen kan vervangen. De nieuwe vloer bestaat uit thermoplastische composieten met huidlagen van glasvezel en polypropyleen. Het betreft een hightech ontwikkeld composiet van lange glasvezels in een matrix van polypropyleen (PP).

Composiet wordt opgebouwd als een soort lasagne; laagje voor laag vanuit vezels. Met behulp van deze twee materialen wordt een duurzaam, super sterk en lichtgewicht paneel gecreëerd. De kern van de composieten vloer is opgebouwd vanuit een honingraat structuur, wat aan beide kanten een deklaag heeft. Het pakket wordt in elkaar gesmolten, zodat het een sterke eenheid vormt. De leverancier van de composieten panelen vindt zijn oorsprong in de antiballistische wereld. Daarom is deze deklaag opgebouwd zoals dat ook gebruikelijk is bij kogelwerende vesten.

Bij HAPERT Aanhangwagens kiezen we ervoor om alle innovaties uitvoerig te testen. Zo ook de nieuwe composiet vloer. We hebben de vloer uitgebreid getest in voorkomende gebruiksomstandigheden zoals op impact, treksterkte, schuifbelasting, slijtage en klimaatomstandigheden.

53773